KBO Cup 2022

Ook in 2022 gaat de populaire KBO Cup weer van start! Maar liefst 8 wedstrijden vormen samen het kampioenschap.

Iedereen vanaf 16 jaar met kart-ervaring kan hier aan deelnemen. Je moet wel al vaker op Kartbaan Oldenzaal hebben gereden.

Er wordt gereden met de Sodi SR5 racekarts zonder toerenbegrenzer. Daarnaast is er een hotlap kwalificatie, waarbij iedereen in één ronde kwalificeert.
Alle rijders dienen een minimumgewicht van 85kg te hebben. De karts hebben gewichtsboxen waarin maximaal 30kg lood kan worden toegevoegd. Dit lood is beschikbaar op Kartbaan Oldenzaal.

Om de veiligheid te waarborgen dienen nieuwe rijders wel enige ervaring te hebben op Kartbaan Oldenzaal en met de racekarts. Indien rijders voor onveilige situaties zorgen, behouden wij het recht rijders uit de wedstrijd te halen.

Grand-Prix Race

De opzet

De races worden op zaterdagen tussen 09.15 en 14.00 uur verreden op 3 verschillende niveau’s:

  • Groep 1: Pro
  • Groep 2: Semi-Pro
  • Groep 3: Rookies & Junioren (Junioren na deelname Kartclinic of deelnemend aan NCC competitie)

De opzet van de races voor 2022 is als volgt:

  • Hotlap-kwalificatie 1, 15 min Race 1
  • Hotlap-kwalificatie 2, 15 min Race 2

De kosten zijn voor het seizoen 2022 vastgesteld op € 42,50 per persoon per race en betaling per iDeal of Creditcard is verplicht. Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.

Na afloop van de race volgt een prijsuitreiking met podium en ontvangen de nummers 1 t/m 3 een beker. Je dient je per race opnieuw in te schrijven. Je bent niet verplicht om aan alle races mee te doen. Voor het algemeen klassement geldt één schrapresultaat.

Racedata & aanmelden

Testrace: 12 februari
Race 1: 5 maart
Race 2: 9 april
Race 3: 21 mei (reversed)
Race 4: 4 juni
Race 5: 9 juli
Race 6: 17 september
Race 7: 8 oktober (reversed)
Race 8: 19 november