Team Challenge 2022

Vanaf maart 2022 start het nieuwe seizoen van de KBO Team Challenge! Op zes woensdagavonden van het seizoen wordt er door diverse teams uit de regio gestreden om het felbegeerde kampioenschap. Namens ieder team wordt er op elke competitieavond een aantal coureurs afgevaardigd. Tijdens elke wedstrijd worden er punten verzameld voor de finale aan het eind van het seizoen.
Om de wedstrijden voor zowel beginnende als ervaren teams interessant te houden worden alle teams op niveau ingedeeld. Er wordt op Professioneel, Ervaren en Recreatief niveau gereden. Op het Recreatieve niveau zijn geen rijders met wedstrijdervaring toegestaan!
Het is daarom belangrijk om op het inschrijfformulier duidelijk aan te geven welke ervaring de rijders mogelijk al hebben, bijvoorbeeld met andere competities of 2-uursraces.

Overzicht

Iedereen kan zijn eigen team samenstellen, vanuit een bedrijf of gewoon samen met vrienden. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar zijn.

Per avond rijden maximaal 20 teams (elk team moet bestaan uit minimaal drie leden) een endurance race van één uur. De teams zullen worden verdeeld over een totaal van drie avonden. Om 19.00 wordt er begonnen met een uitleg en loting van de karts, waarna vanaf 19.30 de training (20min) voor alle deelnemers begint. Om 20.25 uur zal er een hotlap-kwalificatie plaatsvinden, waarna de race om 20.30 uur van start zal gaan. Om 21.30 uur zien we de finishvlag. Ieder team dient de eerste wissel binnen de 20 minuten te voltooien. Tijdens de gehele race moet elk team minimaal drie rijderwissels inzetten. De gehele competitie bestaat uit 6 race-avonden verspreid over 6 maanden en een finaledag voor alle deelnemende teams. De competitieavonden worden verdeeld in professionele, ervaren en beginnende teams en maandelijks verreden op de woensdagavonden. U kunt het niveau van uw voorkeur aangeven op het inschrijvingsformulier.

(Er mag over de zes wedstrijden van teamleden worden gewisseld, zodat er meerdere mensen per team mee kunnen rijden.)

Er wordt gereden met de Sodi SR5 racekarts, die uitgerust zijn met een 270 cc motorblok van 9 pk en zonder toerenbegrenzer. Dit zorgt voor snelheden tot 80 km/u.

Alle rijders worden op een gemiddeld minimumgewicht gezet van 90 kg. Per avond wordt het totaalgewicht per team bepaald en krijgt het team, indien nodig, extra lood op de gewichtsboxen van de kart om gemiddeld op minimaal 90 kg per rijder uit te komen. Er wordt tijdens de race dus geen lood gewisseld.

Eenmalige kosten voor zes races en finale zijn € 800,- per team. Inschrijvingen vóór 01-01-2022 nemen deel voor dezelfde kosten als in 2020. Ook door het aanmelden van een nieuw team kan men deze korting krijgen.
Restitutie van de kosten is in geen geval mogelijk.

Elke race-avond zijn er bekers voor de nummers één, twee en drie. Tevens zijn er superbokalen voor de beste drie teams van het seizoen.

Meld je direct aan

De competitie is inmiddels gestart en aanmelden voor het seizoen 2022 is helaas niet meer mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over volgend seizoen.