Team Challenge 2024

Vanaf maart 2024 start het nieuwe seizoen van de KBO Team Challenge! Op zes woensdagavonden van het seizoen wordt er door diverse teams uit de regio gestreden om het felbegeerde kampioenschap. Namens ieder team wordt er op elke competitieavond twee tot vier coureurs afgevaardigd. Tijdens elke wedstrijd worden er punten verzameld voor de finale aan het eind van het seizoen.
Om de wedstrijden voor zowel beginnende als ervaren teams interessant te houden worden alle teams op niveau ingedeeld. Er wordt op Ervaren (TC1), Recreatief (TC2) en Beginners (TC3) niveau gereden.
Het is daarom belangrijk om op het inschrijfformulier duidelijk aan te geven welke ervaring de rijders mogelijk al hebben, bijvoorbeeld met andere competities of een andere vorm van motorsport.

Overzicht

Iedereen kan zijn eigen team samenstellen, vanuit een bedrijf of gewoon samen met vrienden. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar zijn.

Per avond rijden maximaal 22 teams (elk team moet bestaan uit minimaal twee rijders) een endurance race van één uur. De teams zullen worden verdeeld over een totaal van drie avonden. Om 19.00 wordt er begonnen met een uitleg en loting van de karts, waarna vanaf 19.30 de training (20min) voor alle deelnemers begint. Om 20.15 uur zal er een kwalificatie van 4 minuten plaatsvinden, waarna de race om 20.30 uur van start zal gaan. Om 21.30 uur zien we de finishvlag. Ieder team dient de eerste wissel binnen de 20 minuten te voltooien. Tijdens de gehele race moet elk team minimaal drie rijderwissels inzetten.

De gehele competitie bestaat uit 6 race-avonden verspreid over 6 maanden en een finaledag voor alle deelnemende teams. De competitieavonden worden verdeeld in ervaren, recreatieve en beginnende teams en maandelijks verreden op de woensdagavonden. U kunt het niveau van uw voorkeur aangeven op het inschrijvingsformulier.

(Er mag over de zes wedstrijden van teamleden worden gewisseld, zodat er meerdere mensen per team mee kunnen rijden.)

Er wordt gereden met de Sodi SR5 racekarts, die uitgerust zijn met een 270 cc motorblok van 9 pk en zonder toerenbegrenzer. Dit zorgt voor snelheden tot 80 km/u.

Alle rijders worden op een gemiddeld minimumgewicht gezet van 90 kg. Per avond wordt het totaalgewicht per team bepaald en krijgt het team, indien nodig, extra lood op de gewichtsboxen van de kart om gemiddeld op minimaal 90 kg per rijder uit te komen. Er wordt tijdens de race dus geen lood gewisseld.

Elke race-avond zijn er bekers voor de nummers één, twee en drie. Tevens zijn er bokalen voor de top-3 van het eindklassement.

Meld je aan voor de Team Challenge 2024

De aanmelding voor seizoen 2024 is geopend.

Eenmalige kosten voor zes races en finale zijn € 899,- per team. Indien uw aanmelding vóór 01-01-2024 binnen is, betaalt u € 849,- per team. Restitutie van de kosten is in geen geval mogelijk.