Junior Cup 2022

Vanaf juli 2022 gaan we van start met de Junior Cup! Deze wedstrijden zijn voor de jeugd van 11 t/m 16 jaar die in het bezit zijn van een Junior Kartclinic licentie.

Er wordt gereden met de Sodi SR5 racekarts zonder toerenbegrenzer. Daarnaast is er een hotlap kwalificatie, waarbij iedereen in één ronde kwalificeert.
Alle rijders dienen een minimumgewicht van 65kg te hebben. De karts hebben gewichtsboxen waarin maximaal 30kg lood kan worden toegevoegd. Dit lood is beschikbaar op Kartbaan Oldenzaal.

Indien rijders voor onveilige situaties zorgen, behouden wij het recht rijders uit de wedstrijd te halen. Het is dus aan te raden om aan de lessen van Flow Kartschool deel te nemen, of in de dagen voor de race zelf een aantal heats te oefenen.

De opzet

De races worden op zondagochtend verreden. Aanvang is 10.30 uur en de races worden verreden om 11.00 en 12.00 uur.

Om aan de Junior Cup deel te mogen nemen, moeten deelnemers in het bezit zijn van een Junior Kartclinic licentie.

Voor dit seizoen geldt een maximum van 20 rijders per race.

De opzet van de races voor 2022 is als volgt:

  • Hotlap-kwalificatie 1, 15 min Race 1
  • Hotlap-kwalificatie 2, 15 min Race 2

De kosten zijn voor het seizoen 2022 vastgesteld op € 42,50 per persoon per race en betaling per iDeal of Creditcard is verplicht. Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.

Na afloop van de race volgt een prijsuitreiking met podium en ontvangen de nummers 1 t/m 3 een beker. Je dient je per race opnieuw in te schrijven. Je bent niet verplicht om aan alle races mee te doen. Voor het algemeen klassement geldt één schrapresultaat.

Racedata & aanmelden

Race 1: 3 juli
Race 2: 11 september
Race 3: 2 oktober
Race 4: 6 november